'Beste Fairtrade Wijn' ligt nu bij Jumbo | Levensmiddelenkrant

'Beste Fairtrade Wijn' ligt nu bij Jumbo

VEGHEL - Jumbo heeft de H-eerlikwyn opgenomen in het assortiment. Deze rode wijn kreeg het predikaat 'Beste Fairtrade rode wijn van Nederland 2012' tijdens de Fairtrade Wijnverkiezing in september.

De wijn is afkomstig van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Imbuko, dat werkt volgens de officiële, internationale Fairtrade standaarden. Naast de rode wijn komt er ook een witte wijn met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade in de schappen te liggen.

Jumbo werkt bij de inkoop van de nieuwe wijn nauw samen met Fairtrade wijnimporteur IntenseWines. Het bijzondere van de wijn van het wijnhuis Imbuko uit Wellington is niet alleen dat de wijnboeren eerlijk worden beloond voor hun werk, maar dat eveneens wordt gezorgd voor de opvang en scholing van de kinderen van de wijnboeren en werkers in de wijngaard. Imbuko ondersteunt de wijnboeren verder door ze periodiek bijscholing te geven over de wijnbouw zodat ze later een eigen boerderij kunnen leiden.

Klanten van Jumbo die meer over de productie van hun fles wijn willen weten, kunnen een filmpje bekijken door het inscannen van de QR-code die achterop de fles te zien is.

Bron: Levensmiddelenkrant.nl