Fabrikanten

'Betere resultaten voor vleesbedrijf VION'

BOXTEL - Vleesbedrijf VION heeft in 2014 financieel aanzienlijk beter gepresteerd dan een jaar eerder. Dat meldde het bedrijf woensdag. Een woordvoerder van het concern sprak van een trendbreuk in vergelijking met voorgaande jaren.

Willem-Paul de Mooij |

VION is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en kampt de afgelopen jaren met financiële tegenslagen en vleesschandalen. De onderneming raakte eerder ernstig in opspraak omdat er zou worden gesjoemeld met vlees. Verschillende mislukte overnames brachten VION daarbij in financiële nood.

Cijfers
VION openbaart ‘binnenkort’ de jaarcijfers, dus concrete cijfers gaf de zegsman niet. De onderneming boekte in 2013 een nettowinst van 516 miljoen euro op een omzet van 7 miljard euro, maar die was volledig toe te schrijven aan de opbrengst van de verkoop van onderdelen. De voortgezette activiteiten leverden destijds een operationeel verlies op van 139 miljoen euro bij een omzet van 5 miljard euro.

Reorganisatie
Om het tij te keren voerde het bedrijf, aan de hand van de inmiddels vertrokken topman Michiel Herkemij, een aanzienlijke reorganisatie door. Dinsdag werd Joost Sliepenbeek benoemd tot nieuwe financieel directeur als opvolger van Jacques Straathof. Nog voor de zomer hoopt VION een opvolger voor Herkemij te presenteren. Tot die tijd blijft Tom Heidman interim-bestuursvoorzitter. De zegsman wilde evenwel niet ingaan op het in de ijskast zetten van plannen om het vleesbedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen, waarover Het Financieele Dagblad woensdag berichtte. De komende tijd zal de blik vooral gericht zijn op interne zaken, aldus de zegsman.

Bron: ANP

vion900x525.jpg