Bilder & De Clercq gaat alleen nog online door | Levensmiddelenkrant

Bilder & De Clercq gaat alleen nog online door

AMSTERDAM - Bilder & De Clercq gaat de focus alleen nog op online leggen. De winkel aan de De Clercqstraat in Amsterdam wordt op 31 maart gesloten. Volgens Gert-Jan van Veldhuizen, managing director bij Bilder & De Clercq, is er meer vertrouwen in een maaltijdbox dan in de fysieke winkel.

“We gaan de focus op online leggen, want wij merken dat daar behoefte aan is”, vertelt Van Veldhuizen. In oktober is Mathijs Maaltijdbox door Bilder & De Clercq overgenomen. De formule gaat verder met de maaltijdbox, maar dan onder de naam Familiebox. “We richten ons op gezinnen en met de Familiebox wordt het koken makkelijker gemaakt. Daardoor ontstaat er meer tijd en plezier aan tafel met het hele gezin. In de box zitten alle ingrediënten die nodig zijn voor drie of vier volledige maaltijden”, vervolgt de managing director. Er is besloten om niet door te gaan onder de naam Bilder & De Clercq, omdat die naam enkel bekend is in de branche en in Amsterdam. Eerder werd de winkel al failliet verklaard, maar kwam er alsnog een doorstart met een andere eigenaar in 2016.

Flexibel
Bilder & De Clercq was al actief online. De recepten die in de winkel verkrijgbaar zijn, konden ook via internet besteld worden. “Dat ging goed, maar wij zagen het meer als iets dat we erbij deden”, vertelt Van Veldhuizen. Toch is het besluit genomen om de volledige focus te leggen op online. In de Familiebox zitten producten voor recepten die geschikt zijn voor het hele gezin. “We merkten dat klanten vooral op zoek waren naar een maaltijdbox die qua abonnement heel flexibel is. Daar hebben wij rekening mee gehouden en daarom heeft de Familiebox ook een flexibel lidmaatschap.” Daarmee doelt hij op een doorlopend flexibel lidmaatschap. Dat houdt in dat klanten elke week of om de week hun maaltijdbox ontvangen. Tussentijds is het mogelijk om de box te wijzigen wat betreft voorkeuren, te annuleren of stop te zetten.

‘Bildertouch’
De maaltijdbox was eerst in handen van tv-kok Mathijs Vrieze. Hij schreef alle recepten zelf, maar heeft besloten om zich op zijn andere werkzaamheden te richten. “Wij brengen in de maaltijdbox recepten die we nu nog in de winkel aanbieden. Die ‘Bildertouch’ is dus terug te zien in de box. Zo hebben we het ‘Bildersausje’ dat straks ook terug te vinden is in de recepten van de maaltijdbox”, aldus Van Veldhuizen. De Bilder & De Clercq-winkel sluit op 31 maart de deuren. Tot die tijd worden er nog proeverijen georganiseerd en zijn er aangepaste openingstijden om nog zoveel mogelijk klanten te verwelkomen. “De sluiting is vlak voor Pasen, dus voor iedereen die nog de Bilder   De Clercq-recepten voor Pasen wil halen is dat nog mogelijk.”

Gezonde groei
Naar eigen zeggen is de Familiebox niet te vergelijken met andere maaltijdboxen zoals HelloFresh. “Die zijn heel agressief met stunts en dat is niet wat wij willen. Wij streven gewoon naar een gezonde groei van een mooie maaltijdbox”, aldus Van Veldhuizen. “We gaan dan ook naast de Familiebox nog andere foodboxen lanceren”, vervolgt hij. Een tipje van de sluier wil hij niet geven.

Bron: Levensmiddelenkrant