Carrefour garandeert versheid groente en fruit | Levensmiddelenkrant

Carrefour garandeert versheid groente en fruit

BOULOGNE-BILLANCOURT- Klanten van Carrefour kunnen erop rekenen dat groente en fruit bij de retailer van hoge kwaliteit zijn. De supermarktketen heeft in september zijn manifest ‘Act for Food’ gelanceerd en de kwaliteitsgarantie van versproducten is een van de pijlers.

Carrefour garandeert niet alleen de kwaliteit van groente en fruit, maar ook de smaak. Indien een klant niet tevreden is over zijn product, betaalt de retailer het bedrag terug. Binnen twee werkdagen kan de terugbetaling worden aangevraagd op vertoon van een kassabon en het product.

Experts
Volgens de supermarktketen worden de producten door groente- en fruitexperts ingekocht bij de producent of bij veilingen in alle uithoeken van het land. “Deze experts kennen de diverse soorten groenten en fruit, maar kunnen ook de versheid en het smakenpalet van een product beoordelen”, aldus Carrefour. “Groenten en fruit zijn pas van topkwaliteit wanneer heel wat elementen meezitten: de weersomstandigheden, de bodemkwaliteit, de omgeving en het aantal uren zon. Daarbij komt ook de aandacht die een producent aan zijn product schenkt. Op basis van deze criteria kiest Carrefour haar klanten.”

Controles
De supermarktketen verklaart dat alle producten een strenge kwaliteitscontrole ondergaan om er zeker van te zijn dat alle criteria worden nageleefd; van rijpheid van het product tot het vervoer. Carrefour doet daarvoor naar eigen zeggen een beroep op erkende, onafhankelijke instanties en rekent op waakzaamheid van de leveranciers van zijn verkooppunten. In de winkels worden de medewerkers opgeleid om kwaliteit en versheid van het assortiment groente en fruit ter plekke te evalueren. Bovendien kan een onafhankelijke organisatie onverwachte controles uitvoeren. Vorig jaar vonden er 80.000 van dit soort controles plaats.

Bron: Levensmiddelenkrant