Colruyt biedt transparante stabiele melkprijs | Levensmiddelenkrant

‘Melkveehouders moeten kunnen investeren’

Colruyt biedt transparante stabiele melkprijs

HALLE - Colruyt gaat melkveehouders een stabiele en transparante melkprijs bieden en gaat hiervoor een partnership aan met Inex en de daarbij aangesloten melkveehouders.

Colruyt en Inex gaan een samenwerking aan voor een periode van vijf jaar. Daar is een vaste prijs van 34,75 cent per liter onderdeel van. De 450 bij Inex aangesloten melkveehouders hebben zes weken de tijd om in te tekenen voor een percentage tussen 15 en 30 procent van hun formule. Het exacte percentage hangt samen met het aantal deelnemers en is voor iedere melkveehouder gelijk. Op deze manier worden volgens Colruyt een vaste afzet en zekerheid qua inkomsten gegarandeerd. De formule wil naar eigen zeggen streven naar een langetermijn- en stabiel businessmodel voor alle spelers van de keten.
Als er voldoende melkveehouders intekenen, zullen de eerste producten onder de Boni Selection-vlag vanaf 2020 beschikbaar zijn in alle winkels van Colruyt. “Een stabiele prijs moet ervoor zorgen dat de melkveehouders een vast inkomen hebben en dat ze de mogelijkheid hebben om te investeren. Deze prijs, waarvan de berekening niet over één nacht ijs is gegaan, maakt dit mogelijk”, zegt Stefan Goethaert, algemeen directeur fine food, private label en retail services bij Colruyt. “We werken met Inex, omdat zij al lang een partner zijn en de positieve wil hebben om bij te dragen aan het project. Daarnaast komen onze doelstellingen en visie met elkaar overeen.”

Uitdagingen
De samenwerking past in de ambitie van Colruyt om zich zoveel mogelijk in België te bevoorraden en om de keten verder constructief te blijven ondersteunen. “We zijn ons bewust van de uitdagingen in de branche. Als retailer willen we de lokale economie en in het bijzonder de landbouw helpen en stimuleren. Met dit initiatief streven we nadrukkelijk naar 100 procent bevoorrading van Belgische melk”, legt Goethaert uit.
Bron: Levensmiddelenkrant