Colruyt blijft energiezuinige winkels openen | Levensmiddelenkrant

Ambitie om CO2-uitstoot in 2029 met 4 procent te verminderen

Colruyt blijft energiezuinige winkels openen

LEDE - Optimale isolatie, duurzame technologie, ventilatie, een nieuw koelsysteem en zonnepanelen op het dak. Colruyt heeft onlangs een energiezuinige geopend in het Belgische Lede.

In 2007 nam Colruyt Group de beslissing om bij nieuwbouw alleen nog voor lage-energiewinkels te gaan. De ambitie van de keten is om in 2029 alleen nog van deze duurzame supermarkten onder zijn hoede te hebben. De volledig nieuwe supermarkt in Lede bevindt zich op dezelfde locatie als de vroegere Colruyt-winkel, die helemaal werd afgebroken. De winkeloppervlakte is met een derde uitgebreid tot 1850 vierkante meter, waardoor ruimte is gecreëerd voor een ruimer assortiment en een Collect&Go-afhaalpunt, waar klanten hun boodschappen kunnen ophalen na een onlinebestelling. Daarnaast is in de winkel plaatsgemaakt voor een slagerij met zelfbediening. “De klanten zien de slagers aan het werk, zodat ze makkelijk advies kunnen vragen over het bereiden van een stuk vlees. Het assortiment vlees, vleeswaren en de salades is overzichtelijker gemaakt”, vertelt slager Geert Goeman.

Uitbreiding
De vorige Colruyt-winkel in Lede was volgens bedrijfsleider Vincent de Meyer te klein geworden om er comfortabel boodschappen te doen. “Daarom hebben we een volledig nieuwe winkel gebouwd, zodat ook rekening kon worden gehouden met het renovatieplan van Colruyt om meer energiezuinige winkels te bouwen. Een grotere winkel betekent een ruimer assortiment, onder meer in de diepvriesafdeling en de versmarkt. Dat brengt ook werk voor drie extra medewerkers met zich mee en tien kassa’s zorgen voor een vlotte bediening.” Colruyt heeft duurzaamheid en natuur hoog in het vaandel staan. Vandaar dat het in Lede initiatieven genomen heeft voor het behoud van de bomen in de omgeving. In samenspraak met een boomchirurg werden de kruinen gesnoeid en met elkaar verankerd via kabels. Dit zorgt voor extra stevigheid en daarmee voor veilige parkeerplaatsen.

Bron: Levensmiddelenkrant