Columns

Commentaar: Tot ziens!

Stop de persen! Jumbo neemt C1000 over! Ik viel zeven jaar geleden met m’n neus in de boter toen ik hier als 23-jarig meisje aan de slag ging. Geweldig vond ik het. De dynamiek, de spanning, wie moeten we spreken?

Ik herinner me de nuchtere woorden van ondernemer Kooistra die ik aan de lijn had voor een reactie. “Ik heb er vertrouwen in dat Frits van Eerd weet waar ie mee bezig is. Het zal de formule echt sterker maken.” En ook zeven jaar later weet Jumbo zich nog steeds regelmatig in de kijker te spelen. De overname van Emté, de opening van twee Foodmarkten en de stap naar België, de Veghelse formule zit niet stil. Maar natuurlijk is Jumbo niet de enige supermarkt die stappen heeft gezet in de afgelopen zeven jaar. Iedere formule heeft gewerkt aan z’n identiteit, voor Emté was het niet genoeg, terwijl het voor Vomar en Plus juist heel goed uitpakt.

Waarom ik hierover begin? Het is voor mij de allerlaatste Levensmiddelenkrant waarin u bij het openen van de krant naar mij kijkt. Na ruim zeven mooie jaren ga ik Ondernemers Pers vanaf 1 februari verlaten. Het is zo’n moment waarop je terugkijkt op de afgelopen jaren. Wat is er veel gebeurd. Zelf heb ik het meeste plezier beleefd aan alle mooie contacten die ik met u had. En ik ben nog niet weg, ik hoop u in de laatste weken hier zeker nog te spreken.

Toch zeg ik ook vanaf hier alvast: Bedankt! Bedankt voor het delen van alle kennis over de branche. Voor alle interessante gesprekken en al dat lekkere eten. En ik zal er dan wel niet meer zoveel over schrijven: die foodbranche blijf ik zeker volgen!

 

foto-site.jpg