Formules

E-commerce

Commissaris Jan Zijderveld neemt afscheid van Hema

AMSTERDAM – De Raad van Bestuur van Hema en de leden van de Raad van Commissarissen nemen afscheid van Jan Zijderveld als commissaris. Zijderveld bekleedde deze functie sinds april 2019 en zal later deze maand de Raad verlaten.

Lisa van der Linden |

Tot vorig jaar was Zijderveld ceo van het internationale cosmetica- en lifestylebedrijf Avon. Daarvoor is hij dertig jaar werkzaam geweest bij Unilever, waarvan de laatste zeven jaar als verantwoordelijke president voor alle Europese activiteiten. “We hebben als bestuur van Hema Jan Zijderveld leren kennen als een bevlogen toezichthouder die altijd denkt vanuit het merk en de klant. Die visie hebben we gewaardeerd”, zegt Tjeerd Jegen, ceo van het warenhuis.

Uitdagingen
Wilco Jiskoot, voorzitter Raad van Commissarissen, blikt terug op de laatste twee jaar waarin Hema voor een aantal uitdagingen stond. “Met Jan en de overige leden van de Raad kunnen we deze periode binnenkort op een positieve manier afsluiten met de definitieve overname door de Familie Van Eerd en investeringsmaatschappij Parcom. Ik wil Jan namens de Raad danken voor zijn grote bijdrage.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

hema-leidschendam-29102020-8778.jpg