Detailhandel vaart wel bij regen | Levensmiddelenkrant

Detailhandel vaart wel bij regen

NIEUWVEEN - Winkeliers zijn blij met het slechte weer. Met name grote winkelcentra profiteren van de regen. Veel Nederlanders maken van de nood een deugd en gaan shoppen.

Detailhandel Nederland merkt een duidelijke toename in omzet met het regenachtige weer van de laatste tijd. Albert Heijn bijvoorbeeld, ziet klanten producten kopen die ze normaal omstreeks deze tijd niet inslaan. “Zuurkool met spek en rookworsten zijn erg populair de laatste tijd.” Maar ook de zogeheten ‘vergeten groenten’ vinden gretig aftrek. “Alles gaat in een stamppot”, meldt het CBL. Barbecuevlees daarentegen, verkoopt de supermarktorganisatie een stuk minder.

Rookworst
Ook de voedselafdeling van HEMA draait goed. “Naast de rookworsten kopen mensen veel zoetigheid als gebak en chocolade. Normaal verkopen we dit soort dingen met warm weer nauwelijks.” De regenpakken en de laarzen vliegen eveneens de winkels uit. “Alles wat tegen regen helpt, loopt als een trein. Het aantal bezoekers dat zoekt naar regenpakken en -laarzen is verdubbeld ten opzichte van vorige maand.”

Langer lunchen
La Place draait eveneens goed. De restaurantformule heeft al twaalf procent meer omgezet gedraaid aan voedsel. “Mensen blijven langer hangen om te eten en te drinken. Ze lunchen bijvoorbeeld uitgebreid en ze drinken een extra kopje koffie, tot de regen wat wegtrekt.”

Bron: DT