Fabrikanten

Directeur Statiegeld Nederland bekend

LEIDSCHENDAM – Raymond Gianotten is sinds deze maand de directeur van Statiegeld Nederland. Deze organisatie voert vanaf 1 juli het nieuwe systeem uit waarbij er ook € 0,15 statiegeld zit op kleine plastic flessen.

Juan Kort |

Voor grote flessen blijft het retourbedrag € 0,25. De grote en kleine statiegeldflessen krijgen een statiegeldlogo en een nieuwe EAN-code. Zo zou het voor de consument en innamepunten duidelijker moeten zijn welke fles wel en niet meedoet in het systeem. Naast de supermarkt, kunnen plastic flessen vanaf 1 juli onder andere worden ingeleverd bij bemande tankstations langs de snelweg, bemande treinstations en grotere cateraars. Ook wordt het een open inleversysteem: verzamelaars kunnen straks inleveren bij alle innamepunten. Het maakt niet uit waar ze de flessen gekocht hebben.

Voorheen
Raymond Gianotten was eerder directeur van Stichting Retourverpakking Nederland, de organisatie die tot nu toe verantwoordelijk was voor het statiegeld op grote plastic flessen. Met de start van Statiegeld Nederland worden de werkzaamheden van Stichting Retourverpakking Nederland overgeheveld naar hen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zijn straks ook vertegenwoordigd in de uitvoering van het nieuwe stelsel.

Bron: Levensmiddelenkrant

statiegeldmeneer.png