Disco-boodschappen doen bij Dirk in Amsterdam | Levensmiddelenkrant

Disco-boodschappen doen bij Dirk in Amsterdam

AMSTERDAM - 500 mensen kunnen op vrijdagavond 10 april al dansend hun boodschappen doen in de Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein in Amsterdam.

De organisatoren kwamen oorspronkelijk op het idee toen een student in 2012 een briefje ophing bij een Amsterdamse supermarkt met de vraag of er niet een keertje disco-winkelen georganiseerd kan worden. Het briefje dwarrelde rond op het internet maar kreeg meer aandacht toen BNN-presentator Valerio Zeno het twee jaar later op Twitter verspreidde. Op 15 januari postten de organisatoren het evenement op Facebook om te kijken hoeveel vraag ernaar was. Al snel hadden ze 10.000 aanmeldingen. "We besloten toen  supermarkten langs te gaan om ons plan te presenteren. De 10.000 deelnemers hielpen wel daarbij", zegt medeorganisator Joep Verbunt. Uiteindelijk viel de keuze op Dirk van den Broek op het Marie Heinekenplein. "Het is een grote supermarkt midden in de stad. Door de brede gangpaden is er genoeg ruimte voor diverse activiteiten." 

Ingewikkeld
Volgens de organisatie wordt het te ingewikkeld om die 500 mensen ook nog eens gewoon hun boodschappen te laten doen, omdat het evenement maar twee uur duurt. Maar omdat de organisatie toch graag wil dat mensen boodschappen kunnen doen, maken ze samen met de supermarkt een lijstje met producten die mensen gratis mee kunnen nemen die avond: "Je koopt een boodschappenlijstje voor 7,50, daarmee krijg je toegang tot het evenement. Op het lijstje staan dan producten die misschien wel veel meer waard zijn dan 7,50 maar dat gaan we dus nog samenstellen." 

 

Bron: NOS.nl