Fabrikanten

Dr. Oetker gebruikt alsnog ‘voetbalsalami’

AMERSFOORT - Dr. Oetker gaat de speciaal voor het EK 2020 geproduceerde vijfhoekige salami alsnog gebruiken om daarmee voedselverspilling tegen te gaan. De leveranciers hadden deze vorm salami al in de productie, toen het EK werd uitgesteld naar 2021.

Lisa van der Linden |

“Een goede salami heeft tijd nodig om te rijpen tot een perfecte kwaliteit. De voorbereidingen bij onze leveranciers waren al in volle gang toen het bericht van de UEFA kwam. Daarom hebben we besloten om de Ristorante Pizza Salame voor een korte periode te beleggen met deze vijfhoekige salami waardoor de pizza op een voetbal lijkt,’ aldus Joost van den Berg, marketing manager bij Dr. Oetker.

Recept
Dr. Oetker had ter gelegenheid van het EK Voetbal een pizza met vijfhoekige plakjes salami op de markt willen brengen. Door het verplaatsen van het evenement zou de fabrikant van merkproducten een enorme hoeveelheid “voetbalsalami” moeten weggooien. “Dat zou zonde zijn, want deze vijfhoekige salami is volgens hetzelfde recept gemaakt als de ronde salamiplakken. Pizzaliefhebbers kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit en hoeveelheid topping. Net zo lekker dus, alleen de vorm is anders.”

De pizza’s met vijfhoekige salami zijn vanaf nu verkrijgbaar, maar wel in de vertrouwde verpakking van de Ristorante Pizza Salame. Daar staat ronde salamiplakken op afgebeeld, maar de ingrediënten zijn gelijk.

Bron: Levensmiddelenkrant

oet-ris-beeld-voetbal-01.jpg