Fabrikanten

'Femsa-belang in Heineken interessant voor SAB'

AMSTERDAM - Het belang van 20 procent dat het Mexicaanse Femsa in Heineken houdt is mogelijk een interessante prooi voor concurrent SABMiller. Dat stelde analist Marco Gulpers van ING dinsdag.

In 2010 nam Heineken de bierbrouwerijen van Femsa over. Daardoor kregen de Mexicanen een belang van 20 procent in het Nederlandse bedrijf in handen. Als onderdeel van de deal moest Femsa de aandelen zeker vijf jaar in bezit houden. Die deadline loopt in mei af. In Mexicaanse media verschenen de afgelopen dagen berichten dat de kans dat Femsa zijn belang in ieder geval deels zal verkopen groot is.

Ongewenst
Volgens Gulpers kan het belang van Femsa SABMiller via de achterdeur de kans bieden om een strategisch belang op te bouwen in Heineken. Daarmee zou het bedrijf vooral zichzelf willen beschermen tegen een ongewenste overnamepoging van een concurrent.

De belangstelling van SABMiller in Heineken is groot. De brouwer deed in september vorig jaar nog een overnamebod op de Nederlandse marktleider. Heineken sloeg het overnamebod – waarvan het bedrag niet bekend gemaakt is – destijds af.

Bron: ANP

heineken_3_resized-a900x525.jpg