FNV: Actie bij Picnic tegen ontslag actieve vakbondsleden | Levensmiddelenkrant

FNV: Actie bij Picnic tegen ontslag actieve vakbondsleden

AMSTERDAM - FNV voert samen met Picnic-medewerkers actie bij de vestiging van Picnic in Duivendrecht. De medewerkers eisen dat de boodschappenbezorger stopt met het ontslaan van mensen die actief zijn voor de vakbond.

Afgelopen woensdag haalden de medewerkers samen met onder meer FNV-voorzitter Han Busker verhaal gaan halen bij de leiding van de Picnic-hub in Duivendrecht. Als die geen gehoor geeft, gaan ze verder naar het hoofdkantoor van Picnic. FNV-campagneleider Marianne Jekkers vertelt dat sinds FNV actief is bij Picnic medewerkers die zich inzetten voor de FNV op straat worden gezet.

Uitzendkrachten
Dat kan het bedrijf volgens Jekkers vrij makkelijk doen, omdat het bijna uitsluitend met uitzendkrachten werkt. De afgelopen maanden voerden Picnic-medewerkers meerdere keren actie voor contracten met meer zekerheid. Ook loopt er een rechtszaak van de FNV tegen Picnic, omdat het bedrijf zich niet aan de supermarkt-cao houdt. ‘Het is tijd dat Picnic zich gaat gedragen als een echte werkgever en zijn medewerkers de bestaanszekerheid geeft die ze verdienen’, aldus Jekkers.

Bron: Levensmiddelenkrant