FrieslandCampina verbetert boerenland | Levensmiddelenkrant

FrieslandCampina verbetert boerenland

’S-GRAVELAND – FrieslandCampina en Natuurmonumenten bundelen hun krachten om de Nederlandse natuur te verbeteren op de boerderijen die melk leveren aan het zuivelbedrijf.

De gezamenlijke ambitie is een substantiële toename van het natuuroppervlak op het boerenland in 2025. De twee partijen willen dit bereiken door de natuur op een groot deel van het land meer aandacht te geven door naar eigen zeggen rekening te houden met weidevogels, planten en andere dieren. Voor de melkveehouders betekent dit dat het gras minder vaak mag worden geploegd en het gebruik van bestrijdingsmiddelen moet worden afgebouwd.

Meerprijs
“Deze samenwerking is het startpunt van een nieuwe beweging waarin we samen stap voor stap de Nederlandse natuur versterken. Dag in dag uit spannen melkveehouders zich in en doen investering om hun bedrijfsvoering en land klaar te maken voor de toekomstige generatie. Een voorbeeld daarvan is de recent door Campina geïntroduceerde On the way to Planetproof-zuivel. Daarbij worden hoge eisen gesteld aan natuur, dier en klimaat”, zegt Bas Roelofs, directeur FrieslandCampina Nederland. “Campina rekent retailers hiervoor een meerprijs en deze komt ten goede aan de PlanetProof-boeren en aan duurzaamheidsinitiatieven door de coöperatie van melkveehouders.”

Bron: Levensmiddelenkrant