Grolsch geeft 7,50 euro retour voor Cheersch | Levensmiddelenkrant

Grolsch geeft 7,50 euro retour voor Cheersch

ENSCHEDE – Grolsch heeft een retourregeling in het leven geroepen voor de Cheersch-thuistap. De bierbrouwer maakte dinsdag bekend dat het biersysteem na drie jaar van de markt wordt gehaald.

Klanten die geen kassabon meer hebben van de aanschaf van hun Grolsch Cheersch krijgen van de brouwer 7,50 euro retour als ze het schenktuitje opsturen. Wie de kassabon nog wel heeft krijgt een ander bedrag naar gelang de leeftijd van de thuistap. (meer info: 0800-7770888)

Perspectief

Grolsch stopt met ingang van 21 maart 2011 met de productie van de PET-flessen voor de Cheersch. Naar gelang de bestellingen van de supermarkten zullen ze langzaam uit de winkels verdwijnen. Volgens de brouwer staat de markt van het thuistappen in Nederland behoorlijk onder druk. In tegenstelling tot het perspectief van drie jaar geleden, laten de cijfers van de laatste twee jaar een sterke daling in het thuistapsegment zien. Grolsch ziet dan ook onvoldoende toekomstperspectief voor Cheersch om verder te investeren in het uitbouwen van dit product.

Ondernemerschap

Voor de liefhebbers van thuistappen blijft de Grolsch Perfect Draft als thuistapsysteem verkrijgbaar. Rob Snel, Managing Director bij Grolsch meldt in een persverklaring: “Cheersch is echt een vernieuwend concept en daar zijn we nog steeds trots op. Maar het heeft helaas niet gebracht wat we ervan hadden gehoopt. Met de introductie van dit thuistapsysteem heeft Grolsch lef en ondernemerschap getoond. Daarbij moet je soms accepteren dat bepaalde initiatieven niet lukken. Hoe moeilijk het ook is om het besluit te nemen er daadwerkelijk een punt achter te zetten.”

Bron: