Grootste Emté opent in Veghel | Levensmiddelenkrant

Grootste Emté opent in Veghel

VEGHEL - Sligro Food Group opent woensdag 14 september zijn nieuwe Emté supermarkt aan de Stationstraat in Veghel. De winkel is met een verkoopvloeroppervlak van 2.000 m2 de grootste Emté -vestiging in Nederland en wordt uitgevoerd in het zogeheten 3.0 format.

Emté kwam eind 2015 met deze volledig nieuwe generatie supermarkten. “Een supermarkt waar beleving en inspiratie rondom goed en lekker eten voorop staat”, zegt Wilco Jansen, hoofd communicatie van Sligro.

Vers
Het assortiment in Veghel bestaat uit 14.000 artikelen met een focus op verse producten als AGF, vlees, vis, vleeswaren-kaas en brood-gebak. Veel producten worden op de verschillende versafdelingen in de winkel bereid of voorbereid. Centraal in de winkel is ruimte vrijgemaakt voor ‘de keuken van EMTÉ’. Op deze afdeling komt een aantal innovaties bijeen. Er worden verse maaltijd-, lunch-, rauwkost- en fruitsalades gemaakt. Er zijn ambachtelijke vruchtenyoghurts, vers gemaakte pizza’s en een uitgebreid assortiment tapas en droge worsten. In de winkel worden verse noten gebrand.

Kaas
De als ‘Beste Kaasafdeling van Nederland 2016’ bekroonde kaasafdeling is uitgebreid met een groot aantal nieuwe soorten buitenlandse kaasjes, afkomstig uit het assortiment van ‘groothandelsbroer’ Sligro. Op de vleeswarenafdeling is het aanbod verder uitgebreid met verschillende soorten Spaanse en Italiaanse specialiteiten.

Ambacht
In de bedieningsafdeling werkt een vakslager en worden met het seizoen wisselende specialiteiten en verse maaltijden worden aangeboden. De bakkerij is een ambachtelijke blikvanger in de supermarkt geworden. Diverse soorten kleinbrood gaan vanaf het deegstukje eerst in de rijskast om daarna door de dag heen te worden gebakken tot dagverse puntjes en bolletjes. Aan het assortiment is een nieuwe lijn ambachtelijke broden toegevoegd die eveneens vanaf het deegstuk in de winkel worden gebakken. 

GfK
De keten wil ter plekke de kwaliteit van de speciaalzaak bieden, ‘met de prijzen van een supermarkt’. Dat klanten het 3.0 format waarderen blijkt uit het jaarlijkse ‘GfK Zomerrapport 2016’. Hierin krijgt EMTÉ de hoogste klantwaardering van alle supermarktformules van Nederland.

Open
De openingshandeling in Veghel wordt aanstaande woensdag verricht door Leo Rijkers en supermarktmanager Gerald Verbeek. Rijkers is aanwezig in zijn hoedanigheid als voorzitter van winkeliersvereniging Veghel Centrum én als buurman-ondernemer van Emté. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van de volledig vernieuwde winkel.

Bron: Levensmiddelenkrant