Hajé opent streeksuper en restaurant aan A27 | Levensmiddelenkrant

Hajé opent streeksuper en restaurant aan A27

FOTOREPORTAGE
NIEUWEGEIN – Hajé heeft donderdag aan de A27 bij Nieuwegein een streeksupermarkt met restaurant geopend. Het concept is volledig gestoeld op lokale, biologische en duurzame producten.

 

De winkel maakt deel uit van het Streektransferium Linielanding gelegen aan de afslag Nieuwegein van de A27. Het transferium kan gezien worden als een etalage voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk. Recreanten kunnen er hun auto parkeren en daarna te voet, per fiets of per kano, die te huur zijn bij Hajé, het Eiland van Schalkwijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie verkennen. Daarnaast kunnen bezoekers in het restaurant met groot terras en de winkel terecht voor streekproducten. De supermarkt is een samenwerking tussen Hajé en tientallen lokale boeren. Hun producten worden gebruikt en verkocht in het restaurant en de winkel van Hajé, de exploitant. In de winkel wordt overal gecommuniceerd welke boer verantwoordelijk is voor welk product.

Hybride
Hajé de Jager, eigenaar van Hajé hotels en restaurants, noemt het een uniek concept in Nederland. “Het is grensverleggend en dat betekent dat je dingen moet durven. De wereld verandert. Er is steeds meer behoefte aan zingeving en een eerlijk en echt verhaal. Persoonlijke service en gezondheid zijn de thema’s die steeds meer domineren” De schotten tussen werk en privé zullen verdwijnen. Hierdoor verdwijnen ook de schotten tussen de soorten bedrijfstypes, weet De Jager. “Dit is een voorbeeld van een hybride bedrijf. Hier kun je je boodschappen doen, een maaltijd nuttigen, afspreken, genieten van de natuur per fiets of kano. De wereld verandert ook in de zin van toename van online verkoop. Wij moeten zorgen voor beleving zodoende, met streekgebonden producten van de boeren. We moeten gezamenlijk de schouders eronder zetten om dit podium zo mooi mogelijk te maken.”

Zichtbaar
De Jager hoopt nog op medewerking vanuit de overheid zodat de locatie ook vanaf de snelweg meer zichtbaar wordt. “Een aanduidingsmast zou ons nog erg helpen om genoeg klandizie te trekken.”

 

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant