Fabrikanten

Hamel Business Award 2018 voor Vion

BOXTEL- Vion heeft tijdens het Nederland-Korea Business Gala in Seoul de Hamel Business Award 2018 gewonnen. Dit is een award voor bedrijven die substantieel bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. 

Lisa van der Linden |

Vion levert al meer dan 20 jaar varkensvlees aan Korea. De prijs werd in het bijzonder toegekend vanwege de investeringen van Vion in duurzaamheid en dierenwelzijn. De prijs werd door Ruth Emmerink, deputy ambassador bij de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, uitgereikt aan Maiko van der Meer, chief commercial cfficer binnen Vion Pork en Eric de Jong, countrymanager verantwoordelijk voor de verkoop in Zuid-Korea.

Vion’s Corporate Social Responsibility-strategie was een doorslaggevende factor voor het toekennen van de award. Het vlees van Vion werd genoemd als voorbeeld van de hoge kwaliteit producten die vanuit Nederland aan Korea geleverd worden. Bij het uitreiken van de prijs benadrukte Ruth Emmerink de inspanningen van Vion om zijn ketens te verduurzamen en te investeren in dierenwelzijn. Maiko van der Meer: “Vion is heel trots en blij met het winnen van deze prijs. Het is een erkenning voor de goede handelsrelatie met onze Koreaanse partners.”

Hamel Business Award 2018
De Hamel Business Award is een award voor bedrijven die substantieel bijdragen aan de zakelijke en economische betrekkingen tussen Korea en Nederland. De winnaars van de award worden geselecteerd door een onafhankelijke jury, gebaseerd op business performance, innovaties voor een duurzame toekomst en bijdragen aan de Nederlands-Koreaanse economische betrekkingen.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

vionhamelaward.jpg