Fabrikanten

Helft flessen Coca-Cola van gerecycled plastic

ROTTERDAM- Coca-Cola Nederland heeft aangekondigd dat tegen eind 2019 al hun plastic flessen zullen bestaan uit 50 procent gerecycled plastic.

Lisa van der Linden |

Dat betekent dat er 50 procent minder nieuw plastic nodig is om een fles te maken. Coca-Cola loopt hiermee vooruit op haar eigen doelstelling van 2025 en is naar eigen zeggen de eerste frisdrankfabrikant in Nederland en West-Europa die deze stappen neemt.

Duurzaamheidsplan
Maandag is Coca-Cola in Nederland gestart met de tweede editie van 'OPEN'. Deze dialoogreeks bestaat uit gesprekken met klanten, maatschappelijke organisaties en experts over de rol van Coca-Cola in de maatschappij en duurzaamheidsdoelstellingen. Suiker & zoetstoffen, innovatie, verpakkingen en circulariteit zijn onderwerpen die tijdens de gesprekken naar voren komen. Vorig jaar presenteerde Coca-Cola het duurzaamheidsactieplan 'This is Forward' met daarin verschillende ambities voor 2025 op het gebied van duurzaamheid. Nu, één jaar later, kijkt het bedrijf samen met betrokken partijen terug en vooruit op deze ambities.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

image.jpg