HelloFresh 2 november naar beurs | Levensmiddelenkrant

HelloFresh 2 november naar beurs

BERLIJN – Maaltijdbezorger HelloFresh maakt waarschijnlijk op 2 november a.s. zijn debuut op de beurs in Frankfurt.

De indicatieve brandbreedte voor de prijs per aandeel is vastgesteld op 9 euro tot 11,50 euro. Daarmee wordt tot 311 miljoen euro opgehaald om te investeren in uitbreiding. HelloFresh zou een beurswaarde krijgen van ongeveer 1,5 miljard euro.

Oververhitte markt
Terwijl de beursgang van HelloFresh op de rol staat, vraagt de markt zich af of de beurs daarop zit te wachten. De markt van maaltijdboxen raakt namelijk oververhit en eerdere beursgangen vielen tegen. HelloFresh is volgens Reuters Breakingviews vergelijkbaar met een soufflé: verleidelijk, maar het kan zo inzakken. De financiële rubriek is niet de enige met zorgen over de maaltijdboxleverancier. CNN Money wijst ook op een drukke markt met bijvoorbeeld Bakkavor, dat samenwerkt met Tesco, Marks & Spencer en Sainbury’s en ook naar de beurs gaat.

Niet winstgevend
HelloFresh, dat nog niet winstgevend is, verkoopt zijn maaltijdboxen in tien markten, waaronder Nederland. In de Verenigde Staten wil HelloFresh in 2018 duidelijk de grootste speler zijn en voor eind volgend jaar quitte spelen, zo zegt topman Dominik Richter.

 

Bron: ANP