Hema opent eerste winkel in Berlijn | Levensmiddelenkrant

Hema opent eerste winkel in Berlijn

AMSTERDAM- Hema opent vandaag haar eerste flagship store in het centrum van Berlijn. Het bedrijf maakt sinds enige tijd een flinke opmars in de Duitse markt.

Duitsland is naast Frankrijk een belangrijke groei markt voor Hema. Met de komst van de eerste winkel in Berlijn heeft HEMA inmiddels 15 winkels in Duitsland. In juli opent Hema een tweede winkel in Berlijn, en nog dit jaar zullen er nog winkels volgen in München, Karlsruhe, Bonn, Mannheim en Heidelberg.

Hema richt zich op A-locaties in de top 15 grootste steden in Duitsland. Een derde van de omzet van Hema in Duitsland komt uit de webshop. De klanten die online bij Hema kopen zijn voor het overgrote deel woonachtig in de top15 grote steden van Duitsland. De verklaring hiervoor is dat veel klanten Hema kennen van hun vakanties in Nederland.

Daarnaast ontvangt Hema via social media veel verzoeken van Duitse klanten om een Hema winkel te openen in hun stad, aldus het bedrijf. Ook deze input wordt door Hema meegenomen in haar afweging voor een locatiekeuze.

Bron: Levensmiddelenkrant