Holland Foodz lijft zuivelbedrijf Vechtenaer in | Levensmiddelenkrant

Holland Foodz lijft zuivelbedrijf Vechtenaer in

OOSTERHOUT/HARDENBERG - Holland Foodz heeft de Nederlandse tak van het Deense zuivelbedrijf Thise Zuivel overgenomen. Met het inlijven van Vechtenaer uit het Overijsselse Hardenberg wil Holland Foodz supermarkten gaan voorzien van meer biologische zuivel en kaas.

 

Holland Foodz is de grootste Nederlandse producent van Oud-Hollands snoepgoed. Minder bekend is dat Holland Foodz ook een grote leverancier van koffiemelk aan Nederlandse supermarkten is en een sterke positie heeft in chocolademelk en drinkyoghurt. “Onze zuiveldivisie is vijf keer zo groot als de snoeptak”, legt directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz uit. “We ontwikkelen allerlei zuivelproducten voor supermarkten als Albert Heijn en Jumbo die daar als merk of private label in de schappen staan.”

Vraag
Met de overname van Vechtenaer komt Holland Foodz naar eigen zeggen tegemoet aan de toenemende vraag naar biologische zuivel. Die vraag is zo groot dat Nederlandse veehouders die niet aankunnen. Daarom zocht Holland Foodz zijn heil in Denemarken. Thise Zuivel produceert jaarlijks zo'n 110 miljoen liter biologische zuivel, waarvan ongeveer 10 procent op de Nederlandse markt wordt verkocht via Vechtenaer. Dat blijft ook na de overname zo. “Bewust eten en gezonde voeding is een groeiende trend. Voor ons is het daarom belangrijk dat we voldoende biologische zuivel kunnen leveren aan grote partijen als Albert Heijn en Jumbo”, aldus Spijkervet.

Werkgelegenheid
De overname van Vechtenaer werd deze week bekrachtigd. Voor de werkgelegenheid heeft het geen gevolgen. De werknemers van Vechtenaer blijven gewoon in dienst. De komende maanden gaan de bedrijven zich richten op de introductie van biologische boter- en kaasspecialiteiten bij Nederlandse supermarkten.

 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops