Insecten te koop bij Jumbo | Levensmiddelenkrant

Insecten te koop bij Jumbo

VEGHEL - Jumbo gaat insectenproducten verkopen. Vanaf januari 2015 stromen aantal artikelken in als alternatief voor vlees of vis. De Jumbo-winkels in Groningen en Haren bieden durfallen deze vrijdag een insectenproeverij aan.

Om welke producten het precies gaat, zegt Jumbo nog niet, daar gaat binnenkort meer over bekend worden. Een eerste foto die de Jumbo-winkels in Groningen op Twitter plaatste (zie afbeelding hierboven) maakt echter duidelijk dat het in ieder geval gaat om verwerkte producten als balletjes en burgers en in zijn geheel gefrituurde insecten, allemaal onder het merk Conbuggie dat werkt met buffalowormen, meelwormen, wasmotlarven en sprinkhanen.
Het merk verscheen eerder ook bij Delhaize. Nieuwsgierige klanten moeten naar Groningen en Haren, deze winkels verkopen vanaf  vrijdag 31 oktober al insectenartikelen.

Voedselschaarste
Het eten van insecten wordt steeds actueler, zegt Jumbo. Niet alleen is het een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, aldus de retailer, maar het biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan voedselschaarste zegt de supermarktketen.

Bron: Levensmiddelenkrant