Jan Linders groeit weer flink | Levensmiddelenkrant

Omzet formule bijna 431 miljoen euro

Jan Linders groeit weer flink

NIEUW BERGEN – De omzet van Jan Linders is het afgelopen jaar met 5,4% gestegen naar bijna 431 miljoen euro. Deze stijging is groter dan de groei van de totale markt in 2018, die 3,4% bedroeg. Sinds 2010 is Jan Linders elk jaar harder gegroeid dan de markt.

Dankzij de omzetgroei vergrootte Jan Linders opnieuw haar marktaandeel. Over het afgelopen jaar is het marktaandeel volgens Nielsen-cijfers 1,11%. In 2017 bedroeg het marktaandeel nog 1.09. Net als de afgelopen jaren werd in 2018 een tiental filialen vernieuwd. Daarmee zijn nu 30 Jan Linders- supermarkten – de helft van het huidige winkelbestand- verbouwd volgens de uitgangspunten van de nieuwe, eind 2015 gelanceerde formule. Met de versgroepen in de vernieuwde supermarkten groeit Jan Linders twee keer zo hard als de markt. Bij groenten & fruit werd zelfs een groei van zo’n 9% gerealiseerd.

Nieuwe supermarkten
In 2019 worden tien supermarkten verspreid in het marktgebied volledig vernieuwd. Daarnaast zullen de komende maanden drie nieuwe supermarkten aan het winkelbestand worden toegevoegd: Eindhoven (Ardèchelaan), Reusel en Veghel (De Boekt). In Nederweert zal Jan Linders na de overname van de huidige EMTÉ-supermarkt een nieuwe locatie betrekken.

Bron: Levensmiddelenkrant