Jumbo zet elektrische vrachtwagens in | Levensmiddelenkrant

Jumbo zet elektrische vrachtwagens in

VEGHEL- Frits van Eerd, ceo van Jumbo, heeft dinsdag de sleutels ontvangen van een elektrische truck. Met de inzet van zero-emissie vrachtwagens zet de supermarktketen een nieuwe stap in de verduurzaming van haar winkelbevoorrading.

“We willen vooroplopen met de verduurzaming van ons wagenpark. Onze ambitie is om de CO2-uitstoot van ons transport tegen 2020 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2008”, vertelt Van Eerd. In juni introduceerde Jumbo al twee hybride trucks om de Jumbo City-winkels in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven te bevoorraden. Ook worden twee elektrische bezorgwagens in de binnensteden van Groningen en Utrecht ingezet voor online bestelde boodschappen.

De elektrische truck, ontwikkeld door DAF en VDL, heeft een maximaal bereik van 100 kilometer en wordt ingezet vanuit het distributiecentrum in Veghel. Dit maakt het mogelijk winkels op een zuinige en schone manier en zonder geluidsoverlast te bevoorraden. Om de vrachtwagen op te laden, is bij het distributiecentrum in Veghel een laadstation geplaatst. Het distributiecentrum in Veghel is voorzien van zonnepanelen, waardoor het laadstation in de toekomst waar mogelijk gevoed wordt door opgewekte zonne-energie.

Bron: Levensmiddelenkrant