Jumbo zet stap in strijd tegen voedselverspilling | Levensmiddelenkrant

Jumbo zet stap in strijd tegen voedselverspilling

VEGHEL - Jumbo sluit zich aan bij de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. Deze coalitie van overheidsinstellingen, maatschappelijke organisaties, wetenschappers en Nederlandse bedrijven gaat de strijd aan tegen voedselverspilling. Doel is voedselverspilling met de helft terug te dringen in 2030.

Door de krachten te bundelen wil Jumbo werken aan verdere vermindering van verspilling van voedsel binnen de eigen bedrijfsactiviteiten, in de keten en bij consumenten thuis. Daarnaast wordt de pilot met Too Good To Go uitgebreid van veertien naar vijftig winkels om zo samen eten te ‘redden’.

Verrassingsbox
Too Good To Go is een app tegen voedselverspilling. Via de app kunnen klanten voor een klein bedrag eten bestellen, zodat dit niet wordt verspild maar in zogenaamde ‘Magic Boxen’ terechtkomt. Klanten kunnen straks bij vijftig Jumbo winkels verspreid over heel Nederland een verrassingsbox bestellen. De inhoud van deze verrassingsboxen verschilt per dag en is afhankelijk van het aanbod in de winkel. In de eerste fase van de pilot zijn alle zogeheten Magic Boxen verkocht bij de deelnemende winkels.

Bron: Levensmiddelenkrant