E-commerce

Kruidvat opent derde distributiecentrum

RENSWOUDE – Kruidvat opent een derde dc in Oosterhout voor de bevoorrading van zo’n 400 winkels in Zuid-Nederland en België. De nieuwste locatie heeft een oppervlakte van 14.000 m² en wordt vanaf mei 2022 in gebruik genomen.

Ruby van Hooijdonk |

Het nieuwe dc maakt dat vrachtwagens veel minder kilometers hoeven af te leggen, wat uiteindelijk een besparing van 16.000 kilometer per week oplevert. Daarnaast wordt er werkgelegenheid gecreëerd voor circa 80 mensen.

Netto nul CO2
Het moederbedrijf van Kruidvat, A.S. Watson Health & Beauty Benelux, geeft aan zich in te zetten voor een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Zo heeft het bedrijf de ambitie om in 2030 in de eigen bedrijfsvoering netto geen CO2 meer uit te stoten. Er wordt jaarlijks 800 ton CO2-uitstoot bespaard met de opening van het nieuwe dc, vertelt Yvette Heijwegen, supply chain director A.S. Watson Health & Beauty Benelux. “Naast deze besparing maakt de capaciteitsuitbreiding de toekomstige groei van Kruidvat mogelijk en draagt het bij aan het opvangen van piekperiodes, zoals rond de feestdagen”, aldus Heijwegen.

Bron: Levensmiddelenkrant

kruidvat.png