La Place 15 februari overgedragen aan Jumbo | Levensmiddelenkrant

La Place 15 februari overgedragen aan Jumbo

VEGHEL – De curatoren van V&D dragen La Place 15 februari over aan de Jumbo Groep. Op dat moment vindt ook de betaling van de koopsom plaats, zeggen cfo Ton van Veen en ceo Frits van Eerd. “Dan gaat de knop van ondernemerschap vol ingedrukt worden.”

Op 15 februari wordt de Jumbo Groep officieel eigenaar van de La Place formule, aldus de topmannen in een interview met Out.of.Home Shops en Levensmiddelenkrant. Het supermarktconcern meldde dinsdag 26 januari met de curatoren van V&D overeenstemming te hebben bereikt over de acquisitie van La Place. De Jumbo Groep koopt alle activa, van intellectuele eigendommen als het merk en recepten, tot materiële activa als restaurantinboedel, zowel in de stand-alone La Place-locaties als de bij V&D inpandige restaurants, zegt Van Veen. Over de koopsom doen de cfo en ceo geen uitspraken.

Overeenkomst
De Jumbo Groep heeft nu een overeenkomst met de curatoren, licht Van Veen toe. “De overdracht en de betaling van de koopsom vinden 15 februari plaats. Tot die tijd wordt La Place samen met V&D gerund onder de verantwoordelijkheid van de curatoren”, zegt de cfo. “Op 16 februari blijft in ieder geval 90 procent van de huidige arbeidsplaatsen van de La Place-vestigingen buiten V&D behouden.”

Blurring
In een toelichting op de overname zei Van Eerd dinsdag al veel synergievoordelen te zien in de combinatie La Place en Jumbo. De blurringtrend, waarbij foodretail en foodservice in elkaar overvloeien, is een belangrijke reden geweest om La Place over te nemen, zegt Van Eerd. Het is nu nog te vroeg om te zeggen wanneer die synergie zich voor het eerst zal laten zien in de restaurants en supermarkten. “Zover zijn we nog niet, de overname is wat sneller dan we dachten op ons afgekomen. Niet dat we nooit eerder naar La Place hebben gekeken, dat hebben we zeker gedaan, zeker met de ontwikkeling van de Foodmarkten. Deze kans kwam voorbij, die hebben we genomen”, aldus Van Eerd over de overname.

Inkopen
Synergie is aan de achterkant van de organisaties onder andere te behalen door gezamenlijk in te gaan kopen. Natuurlijk gaat daarnaar gekeken worden, aldus Van Eerd. “We zijn nu nog geen eigenaar, dat zal 15 februari zijn, na de overdracht. Dan gaat de knop van ondernemerschap vol ingedrukt worden, in gezamenlijkheid met La Place.”

In de aankomende Levensmiddelenkrant gaan Frits van Eerd en Ton van Veen verder in op de overname van La Place door Jumbo. Geen abonnement? Vraag er hier één aan of koop een los exemplaar voor 15 euro.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops