Lidl investeert in Belgisch dc | Levensmiddelenkrant

Discounter legt 55 miljoen euro neer om groei op Belgische markt bij te houden

Lidl investeert in Belgisch dc

MERELBEKE - Lidl heeft in België een terrein met een totale oppervlakte van 117 duizend vierkante meter gekocht voor de bouw van een gloednieuw distributiecentrum. Dit past in het plan van de discounter om verder te groeien in het land.

Lidl houdt rekening met de groei van de formule op de Belgische markt en wil zich verder ontwikkelen om de klanten op een efficiënte manier kwalitatief hoogstaande producten aan te bieden, zoals op de versafdeling, zo stelt de discounter. In het kader van deze ambitie is een verkoopcontract getekend voor een terrein van 117 duizend vierkante meter in La Louvière. De keten heeft de wens om daar een nieuw distributiecentrum te bouwen van 41.805 vierkante meter. Lidl hoopt eind dit jaar de eerste steen te kunnen leggen en ingebruikname staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022. "Dit toekomstige project benadrukt de groei van Lidl in België. In de afgelopen jaren hebben we het vertrouwen van consumenten gewonnen door producten van uitstekende kwaliteit aan te bieden tegen zeer concurrentiële prijzen. We willen van winkelen ook een aangename ervaring maken en onze klanten verse producten blijven aanbieden. Het is daarom essentieel dat de kwaliteit van onze eigen logistieke ondersteuning uitstekend is. Dat zijn de doelstellingen van dit ambitieuze project van La Louvière”, legt Julien Wathieu, woordvoerder bij Lidl België, uit in een persbericht. 

Koel- en vriesruimte
De discounter investeert met deze koop fors in de groei van zijn formule in België. Het logistieke centrum vereist een investering van 55 miljoen euro. Het dc gaat ongeveer 60 winkels bevoorraden in de provincies Waals-Brabant, het Brussels Gewest en Henegouwen. Daarnaast steekt Lidl extra geld in een nieuwe koel- en vriesruimte. Een ander speerpunt bij de bouw van dit nieuwe distributiecentrum is duurzaamheid. De van oorsprong Duitse supermarktformule wil graag een steentje bijdragen aan een duurzamere samenleving. Daarom worden er veel technologische en duurzame innovaties geïntegreerd in het centrum, zoals ledverlichting en ketels met een laag stikstofoxide-niveau.

Bron: Levensmiddelenkrant