Lidl neemt Best Marketsupermarkten over | Levensmiddelenkrant

27 winkels New York en New Jersey gaan verder als discounter

Lidl neemt Best Marketsupermarkten over

ARLINGTON - Lidl zet nieuwe stappen in haar expansie in de Verenigde Staten. De discounter wil zijn terrein fors uitbreiden met de overname van 27 Best Marketsupermarkten in New York en New Jersey.

De Duitse discounter die sinds juni 2017 actief is in Amerika heeft inmiddels 59 winkels in onder meer Maryland, Delaware, Georgia en Virginia. “Best Market heeft een positieve rol gespeeld in New York en New Jersey, waardoor we ernaar uitkijken om nauw samen te werken met de medewerkers van de supermarkten om verder te bouwen aan hun succes”, laat Johannes Fieber, ceo Lidl USA weten in een reactie. “We kunnen onze winkels uitbreiden naar diverse gemeentes in Long Island en New York City, waar we onze efficiënte aanpak bij meer consumenten introduceren. Daardoor kunnen nog meer shoppers genieten van een hoge kwaliteit en bovendien veel geld besparen.”

Lidl begint volgend jaar stapsgewijs met het remodeling- en herinvesteringsproces. Alle medewerkers van Best Market krijgen een baan aangeboden bij Lidl, en de discounter belooft ze dat de lonen gelijk of zelfs beter zijn dan de huidige loonvoorwaarden. “Dankzij de samenwerking met Lidl bieden we onze medewerkers een veilige toekomst bij een groeiende retailer en zetten we zo de geweldige traditie voort die we meer dan 20 jaar geleden zijn gestart. We zijn verheugd om deel uit te maken van deze win-winsituatie”, zegt Aviv Raitses, mede-eigenaar van Best Market.

Strategie
Met de overname breidt Lidl haar winkelbestand in de Verenigde Staten in één klap uit van 59 naar 86 winkels. Dat past in de expansiestrategie die de discounter in het land heeft, want naast grote vestigingen heeft Lidl het ook gemunt op kleine winkels. Eerder maakte de van oorsprong Duitse keten al bekend vol in te zetten op de expansie in Amerika waarbij 100 winkels eind 2018 het streven was.

Bron: Levensmiddelenkrant