Fabrikanten

Mars positief over resultaten duurzame plannen

VEGHEL- Mars gaat zich verder inzetten voor recyclebare verpakkingen, vermindering van het watergebruik en meer gezonde maaltijden voor iedere familie. Dat staat in het duurzaamheidsverslag dat de fabrikant bekend heeft gemaakt.

Lisa van der Linden |

Een jaar geleden werd dit duurzaamheidsplan Sustainable in a Generation gepubliceerd. Een plan waarmee Mars haar verantwoordelijkheid wil nemen op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering, armoede, volksgezondheid en mensenrechten. De fabrikant maakte 1 miljard dollar hiervoor vrij.

Grant F Reid,  President van Mars Incorporated: “Er is geen tijd meer om verder te debatteren over het nut van duurzaamheidsplannen. Ik ben er zeker van dat we de UN Sustainable Development Goals en het klimaatakkoord in Parijs nog sneller kunnen bereiken wanneer we als bedrijfsleven een leidende positie innemen naast de overheden en maatschappelijke partners. We moeten allemaal samenwerken en verantwoordelijkheid nemen. En dat is precies waar de doelstellingen uit ons duurzaamheidsplan over gaan.”

Doelstellingen
Mars heeft de ambitie om in 2025 enkel nog recyclebare verpakkingen voor haar producten te gebruiken. De teller staat op dit moment op 89%. Een andere doelstelling van de fabrikant is om haar waterverbruik met 15% verminderen in 2020, de teller staat momenteel op 7%, daarmee liggen ze naar eigen zeggen op schema. Ten slotte wil Mars 1 miljard families wereldwijd een gezonde maaltijd per week laten eten per 2021. Op dit moment is dat 400 miljoen.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

marsanp-a900x525.jpg