Nestlé lanceert groene Kitkat | Levensmiddelenkrant

Nieuwe smaak is combinatie van thee en witte chocolade

Nestlé lanceert groene Kitkat

AMSTELVEEN - Nestlé introduceert dit voorjaar de nieuwe Kitkat Green Tea Matcha op de Nederlandse markt. De groene Kitkat is vanaf eind februari verkrijgbaar bij AH to go. Later wordt dit product ook bij andere retailers verkocht.

In de nieuwe Kitkat Green Tea Matcha wordt matcha gecombineerd met witte chocolade. Matcha is een traditionele drank, gemaakt van groene thee in poedervorm, die al eeuwen in Japan wordt gedronken. Deze groene Kitkat is geïnspireerd op een van de populairste Japanse Kitkat-smaken. In dit Aziatische land zijn door de jaren heen meer dan 350 Kitkat-varianten geïntroduceerd.

Speciale edities
Alexander von Maillot, global head of confectionery bij Nestlé: “Vanaf de oorsprong in het Verenigd Koninkrijk in 1935 is Kitkat wereldwijd enorm gegroeid. Nestlé heeft Kitkat in Japan de laatste twee decennia naar een hoger niveau getild met innovatieve smaakcombinaties en inspirerende speciale edities. We zijn verheugd om dit jaar een van de Japanse Kitkat-smaken mee naar Europa te nemen.”

Kitkat Ruby
De lancering van deze nieuwe smaak volgt op de Europese introductie van Kitkat Ruby in 2018. Ruby is een specifieke cacaoboon die de chocolade een roze kleur geeft. Met deze innovatie speelde Kitkat naar eigen zeggen in op de behoefte van consumenten die willen experimenteren met nieuwe smaken.

Bron: Levensmiddelenkrant