Nieuwe afspraken medewerkers Kruidvat en Trekpleister | Levensmiddelenkrant

Meer kansen voor medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt

Nieuwe afspraken medewerkers Kruidvat en Trekpleister

RENSWOUDE- Kruidvat en Trekpleister hebben landelijk afspraken gemaakt voor de werving van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt.

A.S. Watson Benelux, het moederbedrijf van de drogisterijen, heeft met 33 arbeidsmarktregio’s een overeenkomst ondertekend waarin zij afspreken zich in te zetten voor een sterke vereenvoudiging van werving van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het Schakelpunt Landelijke Werkgevers van de Programmaraad Arbeidsmarkt heeft dit proces begeleid.

Focus
“We beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. We focussen ons hierbij op de talenten die elke medewerkers heeft en kijken vooral naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen”, zegt Jan Carel Uylenberg, directeur human resources A.S. Watson. “Veel bedrijven lopen tegen administratieve lastendruk aan als gevolg van het versnipperde beleid in gemeenten. Met deze overeenkomst zijn arbeidsmarktregio’s van hun eigen afspraken afgeweken om voor A.S. Watson onder landelijke uniforme voorwaarden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werven en te plaatsen.”

Bron: Levensmiddelenkrant