NVWA noemt man en paard in Selten-schandaal | Levensmiddelenkrant

NVWA noemt man en paard in Selten-schandaal

AMSTERDAM - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vrijdag de lijst met producten en namen van de afnemers van het paardenvlees van Willy Selten openbaar gemaakt. Lidl, Deen, Albert Heijn, Coop, Jan Linders, Jumbo, Hoogvliet, Plus en Spar staan onder andere op de lijst. 

Logischerwijs staat Superunie, inkooporganisatie voor formules als Deen, Jan Linders, Dirk, Plus en Spar, ook op de lijst. Voedselwaakhond foodwatch had in 2013 al om deze informatie gevraagd. De NVWA weigerde aanvankelijk, maar na ruim twee en een half jaar procederen gaf de rechter foodwatch afgelopen december gelijk en kreeg de NVWA de opdracht de gegevens alsnog te publiceren. Op de lijst staan meer dan 500 verschillende soorten vleesproducten en meer dan 1.800 afnemers.

Bestuderen
foodwatch gaat de vrijgegeven documenten de komende tijd bestuderen en zal met de NVWA in gesprek gaan om de informatie volledig en goed te duiden. 

Hattem
Schelten raakte in 2013 in opspraak toen er paardenvlees werd aangetroffen in rundvlees van zijn groothandel en de herkomst niet duidelijk aangetoond kon worden. Opvallend is dat Van Hattem ook op de lijst te vinden is. Dit bedrijf kwam begin 2014 in de problemen toen verwerkt vlees van tientallen paarden en pony’s niet traceerbaar bleek.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops