Fabrikanten

Omzetrecord voor Swinkels Family Brewers

LIESHOUT – Royal Swinkels Family Brewers heeft voor het vierde jaar op rij een recordomzet geboekt, waarbij wederom werd geïnvesteerd in overnames en strategische samenwerkingen.

Lisa van der Linden |

De netto-omzet kwam uit op € 713,1 miljoen euro, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van 2017. De 26 merken van het bedrijf verkochten het afgelopen jaar gezamenlijk acht miljoen hectoliter bier en 856 duizend hectoliter frisdrank. Het bedrijfsresultaat steeg dit jaar met bijna een kwart (23,60%) van € 41,1 miljoen naar € 53,8 miljoen. Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “Onze nieuwe handelsnaam vertelt beter wie we zijn. We zijn een familiebedrijf en we zijn bierbrouwers. Daarnaast maakt deze naam duidelijk dat we meer zijn dan alleen ons biermerk Bavaria, met inmiddels zeven brouwerijen, twee mouterijen en 26 merken. De naam sluit daarmee beter aan op onze strategie en benadrukt de breedte van ons portfolio in binnen- en buitenland.”

De omzetstijging van 8,2 procent in 2018 is voor een groot deel toe te schrijven aan de capaciteitsuitbreidingen bij Holland Malt en brouwerij Habesha. Verder nam de omzet van met name de merken 8.6, La Trappe, Rodenbach en Cornet toe. Voor het Bavaria-merk was de thuismarkt dit jaar naar eigen zeggen wederom uitdagend. Tegelijkertijd werd hier flink geïnvesteerd in de terugkeer van de slogan ‘Zo. Nu eerst een Bavaria’ en het onlangs aangekondigde nieuwe design van de Bavaria bieren.

Ambitie

“We hebben onszelf het doel gesteld om in 2020 voor 50 procent circulair te ondernemen”, vertelt Swinkels. “Dat doen we op drie manieren: door onze inkoop te verduurzamen, door bewuster te produceren en door meer materialen te hergebruiken. Op deze manier willen we groeien van een lineair naar een circulair productieproces. ”In 2019 zien we daar al een nieuw initiatieven van terug, denk aan onze samenwerking met TU Eindhoven waarbij ijzerpoeder wordt verbrand om warmte op te wekken.”
Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

swinkels-peer-janrenier-110219-003cwiepvanapeldoorn-fotograaf.jpg