Fabrikanten

Plukon krijgt nieuwe eigenaren

WEZEP - Plukon Food, bekend van het kipmerk Friki, heeft nieuwe eigenaren gevonden. Nederlands grootse kippenslachterij stond sinds begin dit jaar in de etalage. Het bedrijf hoopte door verkoop verdere groei van de onderneming mogelijk te maken.

Willem-Paul de Mooij |

Donderdag maakte Plukon bekend dat het een consortium van partijen gevonden heeft die voor een periode van vier tot zes jaar graag gezamenlijk aandeelhouders willen zijn. Het gaat om de huidige grootaandeelhouder Gilde Buy Out Partners, landbouwcoöperatie Agrifirm, diervoederbedrijf De Heus, de Duitse EW Group en het management van Plukon. Na de transactie zal geen van hen een controlerend belang hebben. Financiële details van de deal worden niet naar buiten gebracht.

Over Plukon
Plukon levert kipproducten aan supermarkten en aan de voedselindustrie. Wekelijks worden er ruim 6,8 miljoen vleeskuikens geslacht. Het bedrijf heeft in totaal dertien vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Er werken ongeveer 4000 mensen. Vorig jaar waren de verwerkingsactiviteiten van Plukon goed voor een omzet van ongeveer 1,35 miljard euro.

Bron: ANP

plukon900x525.jpg