Primera investeert in ‘groeimarkt’ e-sigaret | Levensmiddelenkrant

Primera investeert in ‘groeimarkt’ e-sigaret

NIEUWVEEN - Primera investeert in de categorie e-sigaretten. De tabak- en gemaksketen wil zich ontpoppen tot dé specialist. “Onze verwachting richting 2020 is dat de categorie de komende jaren verder groeit.”

Dat zegt Edwin Achtereekte, assortimentsmanager Primera. De recente invoering van wetgeving voor e-sigaretten leidt er volgens hem toe dat professionele leveranciers van e-sigaretten komen bovendrijven. Daarnaast oriënteren tabaksfabrikanten zich op de markt voor e-sigaretten. “Er worden overnames gedaan en in het buitenland hebben reeds enkele introducties door tabaksfabrikanten plaatsgevonden. Wij verwachten dat de gehele markt voor e-sigaretten in Nederland de komende jaren aan trekt door de algehele professionalisering die plaatsvindt binnen de categorie.”

Advies
E-sigaretten zijn inmiddels dan ook een vaste waarde in de Primera-winkels. “De productgroep past bij uitstek bij Primera. Bij de verkoop van e-sigaretten is het erg belangrijk dat de koper een goede uitleg krijgt om het product correct te gebruiken. Primera ondernemers en medewerkers beschikken over productkennis en de mogelijkheid om klanten te voorzien van het juiste advies over e-sigaretten.” Om specialisme op het gebied van e-sigaretten te ontwikkelen zijn in de afgelopen jaren diverse stappen gezet, weet Achtereekte. “Wij hebben een e-sigaretten informatiefilmpje ontwikkeld, workshops georganiseerd, e-sigaretten opgenomen in onze e-learning, een e-sigaretcommissie van Primera ondernemers samengesteld en een speciale presentatie voor e-sigaretten ontwikkeld.”

Lees meer in de tabak special in Levensmiddelenkrant en Out.of.home Shops. Vraag hier een abonnement aan.

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant