Fabrikanten

Proteïne prominent in beeld op SIAL 2018

PARIJS - Clean-labelproducten, met proteïne verrijkte specialiteiten en op vlees lijkende vega- en veganproducten zijn veelvuldig terug te zien op de beursvloer van SIAL 2018 in Parijs, de grootste voedingsmiddelenbeurs ter wereld die nog t/m donderdag te bezoeken is.

Bart Manders |

Ook veel van de in totaal 190 Nederlandse producenten presenteren nieuwe producten die nadrukkelijk inspelen op deze mondiale foodtrends. Op de beursvloer van Paris Nord Villepinte speurden we naar de internationale foodtrends van dit moment en sprak met diverse Nederlandse fabrikanten die in de Franse hoofdstad hun nieuwste producten voor onder meer retail en foodservice presenteren. Met 190 was het aantal producenten uit Nederland iets groter dan tijdens de voorgaande SIAL-editie in 2016. Volgens Coen Rosdorff, directeur van Promosalons Nederland, dat verantwoordelijk is voor de promotie van SIAL in ons land, zijn zij vooralsnog erg te spreken over de bezoekersaantallen en over de gerichte contacten die zij tot nog toe hebben opgedaan.

Brinkers Food
We spraken onder meer met Zandbergen World´s finest meat, Salud Foodgroup, Go-Tan, Vivera, Topking, Veal Creations, Roerink Food Family en Brinkers Food. Laatstgenoemd bedrijf uit Enschede introduceert in Parijs zijn nieuwe productrange La Vida Vegan Protein spreads. De producten uit deze range, die binnen retail worden verkocht onder de merknaam So Vegan So Fine, hebben een hoog proteïnegehalte en bevatten geen toegevoegde suikers. Bovendien zijn ze biologisch, vegan, palmolie-, gluten- en sojavrij. Op de SIAL kunnen bezoekers drie smaakvarianten proeven van La Vida Vegan Protein: crunchy hazelnut, coconut & chocolate en caramel. Met deze producten sleepte Brinkers Food een nominatie in de wacht voor de SIAL-innovatieprijzen. Een nominatie die niet werd verzilverd.

Beyond Burger
Vivera en Zandbergen spelen zich in de Franse hoofdstad in de kijker met nieuwe vleesvervangers. Terwijl Vivera haar nieuwste vegetarische quarter pounder introduceert, laat Zandbergen bezoekers de zogeheten Beyond Burger proeven. De Beyond Burger is een volledig op planten gebaseerde burger, die wordt vervaardigd door het Californische start-upbedrijf Beyond Meat. Sinds juli van dit jaar is Zandbergen de exclusieve Europese distributeur van de Beyond Burger, die er volgens veel SIAL-bezoekers niet alleen als vlees uitziet maar ook qua smaak nauwelijks te onderscheiden is. Naast diverse introducties op het gebied van vega en vegan is ook organic een opvallende trend op de SIAL 2018.

 

44563109_2040866399297007_2065796372212219904_n.jpg
img-20181023-wa0017.jpg
img-20181023-wa0018.jpg
img-20181023-wa0019.jpg
sticks.jpg