Red Bull innovatiepartner van Jumbo-Visma | Levensmiddelenkrant

Red Bull innovatiepartner van Jumbo-Visma

AMSTERDAM – Red Bull gaat samenwerken met de schaatsploeg Jumbo-Visma. De producent is de nieuwe innovatiepartner van dit door coach Jac Orie geleide team.

De schaatsploeg krijgt, via meer dan 900 sporters en teams die Red Bull wereldwijd ondersteunt, toegang tot kennis, ervaring en faciliteiten die helpt om te innoveren binnen de schaatssport. Red Bull is al jaren actief in de schaatswereld. Kjeld Nuis wordt sinds 2012 ondersteund met onder meer innovatieve trainingstechnieken waarbij de schaatser met een video-analyse zijn slag en afzet kan optimaliseren.

Verwachtingen
“Ik ben heel blij dat we nu met Red Bull onze hele ploeg een impuls kunnen geven”, vertelt Orie. “We gaan samen projecten opzetten waarbij atleten worden geholpen in hun ontwikkeling en training om steeds harder en beter te kunnen schaatsen.” De schaatsploeg heeft hoge verwachtingen van Red Bull en hoopt dit seizoen een nieuwe trainingsmethode toe te passen om met hogere bochtensnelheid te kunnen trainen. “Dat zou met name ter voorbereiding op wedstrijden in Salt Lake City bijvoorbeeld goed werken”, stelt de coach.

Bron: Levensmiddelenkrant