Stabiele omzet voor bottelaar Coca-Cola | Levensmiddelenkrant

Stabiele omzet voor bottelaar Coca-Cola

AMSTERDAM - Coca-Cola European Partners (CCEP) heeft de omzet in de eerste zes maanden van dit jaar zien stabiliseren ten opzichte van dezelfde periode in 2017. De winst daalde, maar op vergelijkbare basis zijn wel betere resultaten in de boeken gezet.

De omzet van de Nederlandse afdeling van CCEP steeg, maar die groei werd tenietgedaan door een omzetdaling in andere Europese landen. Zo had CCEP in Spanje last van ongunstige weersomstandigheden. In het Verenigd Koninkrijk speelden belastingen het bedrijf parten en in Frankrijk zorgden onderhandelingen met klanten voor verstoringen. Daardoor bleef de omzet in totaal net als vorig jaar steken op zo'n 5,4 miljard euro.

Eigen kracht
De operationele winst slonk met bijna 5 procent tot 605 miljoen euro en de nettowinst ging een kleine 7 procent omlaag naar 417 miljoen euro. Op eigen kracht en gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten ging het evenwel om plussen van respectievelijk 5 en 6%.

Winstprognose
CCEP verwacht voor 2018 een kleine omzetgroei en een stijging van de vergelijkbare operationele winst met 6 tot 7 procent. Daarmee handhaaft CCEP zijn eerder afgegeven winstprognose. Wel is de voorspelling voor de vrije kasstroom iets opgekrikt, naar een bandbreedte van 900 miljoen tot 950 miljoen euro.

Bron: ANP