'Steeds meer experimenten met voedselprinter' | Levensmiddelenkrant

'Steeds meer experimenten met voedselprinter'

ZAANDAM- Er wordt wereldwijd steeds meer geëxperimenteerd met het printen van voedsel. Consultant Wohlers Associates schat in dat de 3D-printmarkt van 4,1 naar 21 miljard in 2020 gaat groeien. 

Dit schrijft het FD zaterdag. Het Amerikaanse bedrijf 3D Systems werkt aan snoepprinters, chocoladeproducent Hershey’s experimenteert met de chocoladeprinter en NASA ontwikkelt een apparaat om pizza’s in de ruimte te printen. Maar ook in Nederland zijn voedselbedrijven druk met de nieuwste technologie bezig: vorig jaar testte Albert Heijn een 3D-printer voor voedsel. De formule weet overigens nog niet of ze verder gaan met de printer, meldt het FD.

Duur
Jelle Grot, die voor Rabobank bezig is met voedselinnovatie, voorspelt in het FD dat in de toekomst veel meer bedrijven gaan werken met deze nieuwste techniek. De machines zijn nu nog te duur en te traag, maar als deze obstakels worden weggenomen ontstaat er volgens hem een sneeuwbaleffect. Hij voorziet bijvoorbeeld mogelijkheden voor restaurants: een voedselprinter kan een kok helpen. 

Bron: FD