Supermarkten scoren in digitale dominantie | Levensmiddelenkrant

Supermarkten scoren in digitale dominantie

AMSTERDAM - Albert Heijn, Jumbo en Lidl zijn online het meest dominant aanwezig in het gevecht om de klant. Dat blijkt uit onderzoek van het bedrijf Dicitas Consulting, dat een nieuwe vakprijs in het leven heeft geroepen om ‘digitale dominantie’ te belonen.

De drie supermarktketens zijn genomineerd voor een zogenaamde Digital Dominance Award. Deze benchmark toont de competitieve sterkte van een merk in verschillende digitale kanalen, waaronder food retail en fmcg.

Prestatiekloof
“Er gaapt een kloof tussen wat klanten verwachten en ervaren van een merk in de huidige digitaliserende wereld”, zegt Martin Hermsen, partner bij Dicitas Consulting en verantwoordelijk voor de Customer & Channel praktijk. “Het dichten van deze zogeheten digitale prestatiekloof is voor veel bedrijven een serieuze uitdaging. Hierbij is allereerst belangrijk te weten hoe goed bedrijven digitaal presteren.”

Nederland en Azië
Hermsen stelt dat Dicitas deze prestaties voor het eerst goed inzichtelijk heeft gemaakt. Een omvangrijk onderzoeksteam in Nederland en Azië scande hiervoor langdurig de zichtbaarheid van tientallen prominente Nederlandse bedrijven in verschillende markten als  food retail, overige retail, verzekeringen, banking, nutsbedrijven, telecommunicatie en fmcg. Het onderzoeksteam deed dit eveneens voor de Belgische markt, Azië en Australië.

Digital Innovation Summit
Op 15 september aanstaande 2016 zal Dicitas Consulting de Nederlandse resultaten van de eerste Digital Dominance Benchmark presenteren. Dit heeft plaats tijdens de derde editie van de Digital Innovation Summit in Fort Voordorp, te Groenekan, provincie Utrecht.

Lees meer over de Digital Dominance Benchmark en welke fabrikanten kans maken op een Digital Dominance Award in de nieuwe editie van Levensmiddelkrant die dinsdag 13 september op de mat ligt bij onze abonnees. Aanvragen? Klik hier.

Bron: Levensmiddelenkrant