Van Ginkel gaat HAK verlaten | Levensmiddelenkrant

Van Ginkel gaat HAK verlaten

GIESSEN - Conservenfabrikant HAK moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De huidige, Michiel van Ginkel, heeft bekendgemaakt het bedrijf dit najaar te gaan verlaten.

Van Ginkel kreeg de algehele leiding over het bedrijf toen Neerlands Glorie Conserven (NPM Capital) HAK eind 2005 overnam van H.J. Heinz. Onder Van Ginkel werd Martine Bijl teruggehaald in de reclamecampagnes van HAK en werd een groot aantal nieuwe producten gelanceerd, die mede zorgden voor een sterke groei. Naar eigen zeggen behoort HAK weer tot de meest vertrouwde merken in het foodkanaal en ook in België en Duitsland maakte het in de afgelopen jaren een sterke groei door. “Met een sterk team hebben we vanaf 2006 prachtige jaren beleefd. We hebben hard gewerkt en HAK teruggebracht bovenin het schap’, aldus van Ginkel. “De onderneming en het merk staan er uitstekend voor. Dit najaar is voor mij een mooi moment om het stokje over te dragen. Ik ga rustig nadenken over hetgeen ik allemaal nog zou willen doen.”
Van Ginkel blijft tot 1 september 2012 bij HAK betrokken. Over zijn opvolging wordt te zijner tijd bericht. Van Ginkel was, voor hij bij HAK kwam, onder meer werkzaam bij Procter & Gamble, The Greenery en H.J. Heinz.

Bron: Levensmiddelenkrant