Varkens in Nood dient klacht in tegen Vion | Levensmiddelenkrant

Varkens in Nood dient klacht in tegen Vion

BOXTEL- Varkens in Nood heeft een klacht ingediend tegen Vion bij de Reclame Code Commissie. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is de varkensslachterij in haar nieuwste video niet eerlijk over het slachtproces.

Vion heeft kort geleden een nieuwe film uitgebracht waarin het bedrijf naar eigen zeggen ‘volledig transparant’ is over het slachtproces. Echter verdoezelt de varkensslachterij volgens Varkens in Nood een essentiële stap: de verdoving met koolzuurgas. “Dit is de meest verschrikkelijke stap voor varkens. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat varkens liever 72 uur zonder water zitten dan een tweede keer geconfronteerd te worden met koolzuurgas”, meldt de dierenwelzijnsorganisatie maandag. Varkens in Nood vindt daarom dat de reclame over Vion oneerlijk en misleidend is.

Petitie
Varkens in Nood is een petitie gestart zodat Vion de ‘werkelijke transparantie’ doorvoert in de video. Daarnaast wil de organisatie dat de slachterij camera’s ophangt in de koolzuurgaskamers. Die petitie is binnen een week door meer dan 15.000 mensen getekend. De klacht bij de RCC is een tweede stap. Deze week en komend weekend zullen er tevens radiospotjes te horen zijn, laat Varkens in Nood weten.  

Bron: Levensmiddelenkrant