Fabrikanten

Vegetarische Slager heeft 2,5 miljoen voor fabriek

BREDA – De Vegetarische Slager Fabriek in Breda heeft zijn crowdfunding binnen. In drie weken tijd zijn er via MKB-beurs NPEX 4999 obligaties verkocht aan 671 deelnemers, waardoor het maximale bedrag van 2.499.500 euro binnen is.

Joost Agterhoek |

Beleggers hadden tot 4 december de mogelijkheid om in te tekenen op de zevenjarige obligatielening van 5 procent, maar nog voor het verstrijken van deze termijn is het geld binnen.

Vervangen
Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager, is verrast. “Het laat zien hoezeer beleggers belangstelling hebben voor duurzame ontwikkelingen op het gebied van het vervangen van traditionele vleesproducten door gelijkwaardige plantaardige alternatieven.”

Capaciteit
In Breda is al een productiehal gekocht waar Korteweg een van de modernste voedselfabrieken ter wereld gaat openen, belooft hij. De capaciteit moet op 50 miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar komen te liggen.

Plantenburger
Zondag 1 november is een kick-off evenement op de nieuwe productielocatie, waar onderzoeker Jan van der Goot van de Wageningen Universiteit ook zijn plantaardige biefstuk presenteert, die mechanisch vervaardigd is uit plantaardige eiwitten. De burger, een wereldprimeur, aldus de Vegetarische Slager, is met een nieuwe machine ontwikkeld door een samenwerkingsverband van Wageningen Universiteit, TU Delft, The Peas Foundation en de Vegetarische Slager.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

fabriek_breda_crowdfunding_impressie-a900x525.jpg