Fabrikanten

Vion Food ziet bedrijfsresultaat toenemen

NIEUWVEEN –De netto-omzet van Vion daalde in 2014 van 7 naar 5 miljard euro, met name als gevolg van de verkoop van Vion Ingredients. Het brutobedrijfsresultaat van voortgezette activiteiten steeg van 22 naar 58 miljoen euro.

Toch is er nog een negatieve netto schuld van 87 miljoen euro, meldt het bedrijf woensdag. Vion Food zegt in 2014 stappen te hebben gezet op weg naar ‘een gezonde toekomst’. Het jaar 2014 markeert volgens het bedrijf de nieuwe koers van Vion Food waarin, na de verkoop van Vion Ingredients, een duidelijke focus is komen te liggen op productie en verwerking van vers vlees in Nederland en Duitsland. Tom Heidman, interim-ceo Vion Food: “Vorig jaar hebben we een intensief jaar gehad. Na de verkoop van Vion Ingredients stond 2014 in het teken van het opnieuw positioneren en integreren van onze activiteiten met als doel het rendement te verbeteren. Dankzij de verbeterde resultaten, de doorgevoerde operationele wijzigingen, aanpassingen in de footprint en een robuuste financiële positie, hebben we een goede basis voor de toekomst. In combinatie met onze toegang tot wereldwijde afzet­markten, geeft dit ons de mogelijkheid onze in-house expertise optimaal in te zetten om tot een steeds betere verwaarding van onze dieren te komen. Voor het einde van de zomer verwachten we een nieuwe ceo te benoemen die de toekomst van Vion verder vorm zal geven.”

RvC
De raad van commissarissen van Vion Food maakt bekend dat Cees van Rijn op zijn verzoek om persoonlijke redenen per 19 mei 2015 is teruggetreden als lid van de raad van commissarissen.  Binnen afzienbare tijd wil Vion een nieuwe kandidaat voor de raad van commissarissen bekendmaken.

Bron: Levensmiddelenkrant

vion-a900x525.jpg