Fabrikanten

Vion introduceert Robusto-ham op Spaanse markt

BOXTEL- Vion presenteert zijn premium-ham Robusto deze week tijdens de Alimentaria, een voedingsbeurs in Spanje. Die vind dit jaar plaats van 16 tot 19 april in Barcelona.

Lisa van der Linden |

Volgens de vleesfabrikant is de introductie op de Italiaanse markt zo’n succes, dat ook de Spaanse markt aan de beurt is. De ham onderscheidt zich naar eigen zeggen door zijn gewicht, kleur, vetbedekking, intramusculair vet, vorm en consistentie.

Hammendrogers
Vion gaat de ham in Spanje als een premium-product aanbieden aan een selecte groep hammendrogers. Vion speelt met de introductie van de Robusto-ham in op de vraag naar geschikte hammen als grondstof voor de productie van de Spaanse gedroogde ham, Serrano. De vraag naar deze ham groeit zowel nationaal als internationaal. Daarom vragen Spaanse hammendroger meer om kwalitatief hoogwaardig grondstoffen om deze vraag tegemoet te komen, aldus Vion.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

vionmeatmaster-a900x525.jpg