Vion stijgt op ranglijst dierenwelzijnsbeleid | Levensmiddelenkrant

Vion stijgt op ranglijst dierenwelzijnsbeleid

BOXTEL – Vion is het afgelopen jaar gestegen naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Op deze lijst staan de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.

Vion publiceert donderdag haar mvo-rapport 2018, waarin de producent ingaat op de voedingswaarde van vlees. Vion is het afgelopen jaar in Duitsland naar eigen zeggen als eerste bedrijf gecertificeerd volgens de criteria van de Duitse dierenwelzijnsorganisatie voor melkkoeien. Daarnaast heeft De Groene Weg, het merk voor biologisch vlees van Vion, een EKO-code voor haar varkensvleesketen gelanceerd om het voedselproductieproces duurzamer te maken. In Zuid-Korea won Vion de Hamel Business Award voor investeringen in duurzaamheid en dierenwelzijn.

Dit jaar investeert Vion 35 miljoen euro in haar locatie in Boxtel. Hiermee bespaart het bedrijf naar eigen zeggen meer dan een miljoen kilometers aan vervoer door duurzamer te werken op deze locatie. "Iedere dag eten ruim 100 miljoen mensen wereldwijd iets van Vion. De verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt is onderdeel van onze bedrijfsvoering en van de gesprekken die wij elke dag met onze medewerkers, onze leveranciers en onze klanten voeren. Ook nemen we actief deel aan discussies over voedselveiligheid, vleesconsumptie, dierenwelzijn en volksgezondheid en voeren we gesprekken met overheden die zijn gericht op het in evenwicht brengen van de varkens- en rundveestapel. Ik vind het bijzonder dat wij voor het derde jaar op rij zijn gestegen op de wereldwijde ranglijst BBFAW”, reageert Ronald Lotgerink, ceo van Vion.

Bron: Levensmiddelenkrant