Fabrikanten

Vrumona krijgt nieuw kopstuk

ZOETERWOUDE – Vrumona krijgt een nieuwe voorman. Murk Spits (40) is voorgedragen als general manager bij het water- en frisdrankenbedrijf van HEINEKEN Nederland in Bunnik.

Willem-Paul de Mooij |

Per 1 mei 2015 volgt Spits, momenteel directeur out of home & export bij Vrumona, Gerrit van Loo op, die deze zomer naar Addis Abeba verhuist om HEINEKEN Ethiopië te gaan leiden. De functiewijzigingen zijn voorgelegd aan de ondernemingsraad van Vrumona.

Spits
Murk Spits werkt sinds 1999 bij HEINEKEN. Via een stage in Papoea-Nieuw-Guinea kwam hij in 2000 officieel in dienst bij het bedrijf. De eerste vijf jaar vervulde Spits diverse finance functies voor HEINEKEN Nederland, Export Azië/Golf en HEINEKEN Afrika. In 2005 maakte hij de overstap naar commercie en werkte hij onder andere drie jaar als national sales manager binnen het Vrumona out of home team. Na vijf jaren in het buitenland als marketing manager in Algerije en commercial manager in Congo (DRC) keerde Spits in 2013 terug bij Vrumona als directeur out of home & export.

Van Loo
Gerrit van Loo (53) startte in 1988 als management trainee bij HEINEKEN. Aan het begin van zijn succesvolle carrière werkte Van Loo onder andere drie jaar als marketing manager voor de Afrika regio. In 1994 vervolgde hij zijn carrière bij HEINEKEN Nederland. Via posities bij export, in Spanje en in Ierland startte Van Loo in 2009 in Bunnik. Bij Vrumona heeft Van Loo mede vorm gegeven aan de verdere professionalisering van de organisatie, onder meer door het aanscherpen van de categorie- en schapvisie, de introductie van een CRM-systeem en het bouwen van een ‘winnend merkenportfolio’. Onder sterke eigen en licentie-merken zoals Rivella, Sourcy, Royal Club, Holy Soda, Crystal Clear, Sisi, Pepsi en Mountain Dew, worden ieder jaar innovaties geïntroduceerd.  Van Loo vervolgt dus nu zijn weg in Ethiopie.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

murkspitsvrumona900x525.jpg